mooie franse alpen

De geweldig mooie Franse alpen

Wanneer jij je echt thuis voelt in de natuur, dan zullen de Franse alpen je goed bevallen. Je kunt er geweldig mooi wandelen, maar als je meer wilt bewonderen in een kortere tijd is een mountainbike een geweldig handige manier om al het moois te bekijken. Wanneer je sportief bent aangelegd kun je er ook wielrennen, waarbij je wel rekening dient te houden met het warme weer in de zomer in combinatie met de steile klimmen die je tegen gaat komen.

De hoogste berg bekijken

Wanneer je de Franse alpen boekt, dan is het zeker de moeite waard om ook eens de Mont Blanc te vereren met een bezoekje. Dit is namelijk de hoogste berg van de Franse alpen. Met een hoogte van maar liefst 4808 is het een flinke klim. Het beklimmen van deze berg is echter niet voor amateurs weggelegd. Echter als je een getrainde bergbeklimmer bent, dan is het een hele mooie uitdaging.

Wanneer je geen bergbeklimmer bent, dan is het toch mogelijk om van het geweldig mooie uitzicht te genieten. Door simpelweg met de kabelbaan naar boven te gaan, zul je onderweg al kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Daarnaast kun je nog met een lift nog iets hoger, waardoor je helemaal een geweldig uitzicht zult hebben. Het is dan ook aan te raden om een fototoestel mee te nemen, om op een later tijdstip nog te kunnen nagenieten van al het moois wat je op de Mont Blanc kunt bewonderen.

De alpenroute berijden

Vind je het geweldig leuk om in de auto te genieten van al het moois wat de alpen te bieden hebben? Dan is de Route des Grandes Alpes vast en zeker iets voor jou. Het betreft hier een route van bijna 700 kilometer, waarbij je verschillende nationale parken tegenkomt.

Gemeente Chamaret

Uiteraard is de gemeente Chamaret ook de moeite waard om eens te vereren met een bezoekje. De geweldige natuur en pittoreske dorpjes, zijn geweldig leuk om te bezoeken. Waarbij de zomer de voorkeur heeft, waar de natuurlijk geweldig gekleurd is en je heerlijk in de zon op een terrasje kunt vertoeven.

Scroll naar boven