uitjes in drenthe nederland

Leuke uitjes in Drenthe

Drenthe staat bekend om zijn mooie natuur en rust. Veel mensen komen dan ook naar Drenthe toe om te ontspannen maar er zijn naast de vele ruiterpaden, mountain bike routes en wandelroutes ook andere leuke uitjes te vinden in het mooie Drenthe. Op Kelmitrips kan je ook terecht voor de vele routes en andere uitjes. Maar welke uitjes zijn er dan zoal te vinden in deze provincie?

  1. Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands is een dierenpark die voorheen ook wel bekend was als dierenpark Emmen. Het concept is bedoeld als een dierentuin in combinatie met een attractiepark. Zo vind je hier bijvoorbeeld ook een achtbaan maar ook is hier een mooie grote indoor speelplaats voor de kinderen te vinden.

  1. Boomkroonpad Drouwen

In de toppen van de bomen lopen is natuurlijk een ware belevenis. Dankzij het boomkroonpad is dit mogelijk. Dit pad is zo’n 125 meter lang.

  1. Drents Museum in Assen

In Assen staat dit museum. Niet alleen zijn de exposities erg interessant om te zien maar ook het gebouw waar in het gevestigd is is opzich zelf al erg mooi.

  1. Stedelijk museum Coevorden

In het vestingstadje Coevorden vind je ook een museum dat gevestigd is in een oud haven pand.

  1. Hunebed centrum Borger

Het hunebed centrum is gevestigd in het idyllische dorpje borger. Een bezoek aan dit centrum brengt je even terug in de tijd en er is hier veel te zien waaronder uiteraard een groot hunebed.

  1. Kamp Westerbork

Kamp Westerbork is bekend om zijn rijke geschiedenis tijdens de wereldoorlog. Dit kamp werd door de Duitsers in gebruik genomen als tussen station voor het deporteren van Joodse mensen.

  1. Aqua Mundo de Huttenheugte Dalen

Een van de vele zwembaden van centerparcs, de aqua mundo zwembaden staan bekend om zijn vele opties en activiteiten. Daarnaast is dit een erg mooi groot zwembad.

Scroll naar boven