Op vakantie naar Moldavië

Moldavië is een land binnen de Europese Unie. Echter is er maar erg weinig bekend en is het absoluut geen toeristisch land, beter gezegd is dit het minst toeristische land binnen Europa. Moldavië grenst aan Oekraïne en Roemenië. Het klimaat is een gematigd landklimaat wat betekend dat je gewoon warme zomers hebt en koude winters maar geen extremen qua warmte of kou.

 

Wat te doen in Moldavië?

  1. Chisinau

Wanneer je op vakantie gaat naar Moldavië is het zeker een aanrader om een kijkje te nemen in de prachtige hoofdstad. Er is een prachtige kathedraal en veel oude architectuur te vinden waardoor je hier uren kan kijken. Daarnaast heb je natuurlijk allerlei leuke winkeltjes waar je rond neuzen.

  1. Nationaal park Orhei

Hier kan je niet alleen heerlijk wandelen en genieten van de natuur maar je kan hier ook stukken geschiedenis van het land vinden. Hier zijn veel archeologische opgravingen gedaan en kan je grotten met muur tekeningen van oudsher vinden.

  1. Tipova grotklooster

Dit klooster is een van de oudste grot klooster van Oost- Europa. Je kan een bezoek aan dit klooster combineren met een wandeling in dit prachtige gebied. Het klooster zelf is ook zeker een aanrader om goed te bekijken.

  1. Fort in Soroca

Soroca ligt vlak bij de grens met Oekraïne en hier vind je een adembenemend fort dat in de 15 eeuw gemaakt is. Het is een indrukwekkend bouwwerk wat zeker een bezoekje verdient.

 

In Moldavië zijn naast deze vier punten nog wel andere dingen te doen en voor de liefhebbers van rust en natuur is dit de uitstekende plek om even helemaal bij te komen. Door een prachtig wisselend landschap en vele prachtige stadje waar weinig toeristen zijn kom je hier helemaal tot rust. Moldavië is dus zeker een aanrader.

Scroll naar boven