Plannen maken voor Pasen 2023

Ieder jaar kent een aantal feestdagen waarop mensen besluiten om alles uit de kast te halen om er een aantal fijne dagen van te maken samen met het gezin, familie of vrienden. Met kerst wordt er vaak uitgebreid gekookt of wordt de keuze gemaakt om toch maar lekker samen te gaan gourmetten. Voor Pasen 2023 bijvoorbeeld, staan alle mogelijkheden nog open om te besluiten hoe je de dagen dit jaar door zult gaan brengen. Besluit je om alles uit de kast te trekken om een mooie uitgebreide lunch te organiseren of hou je het simpel en ben je toe aan een relaxt Pasen?

Vergelijking met kerst is snel gemaakt

Tijdens Pasen staat de brunch vaak centraal en speelt het diner vaak niet zo’n grote rol. Mensen besluiten dan vaak wel om samen te eten, maar vaak wordt er niet zo uitgepakt als tijdens de kerstdagen. Dat maakt Pasen voor veel mensen een paar dagen die in het teken staan van ontspanning en lekker eten op de momenten dat dat uitkomt. Uitgebreid brunchen en dan ‘s middags lekker uitgebreid borrelen met lekkere dingen. Je hoeft niet opgedoft aan tafel komen te zitten en dat haalt toch een stukje last van de schouders af. De vergelijking tussen kerst en Pasen bestaat daarom bijna volledig uit de tegenstellingen die deze dagen meebrengen.

Dit jaar doen we het anders

Het is misschien nog een beetje vroeg, maar het is nooit vroeg genoeg om er al een beetje over na te denken hoe de paasdagen doorgebracht zullen worden. Misschien ben jij meer de persoon die de dag van tevoren besluit om afspraken te maken en die lastminute even naar de supermarkt besluit te vliegen om nog een doosje eieren en wat lekkere broodjes in huis te halen. Doe het eens helemaal anders dan de afgelopen jaren en geef de paasdagen op deze manier eens een andere dimensie die je nog niet eerder meegemaakt hebt. Zo houdt je de feestdagen leuk en beland je minder snel in de vastgeroeste tradities die we kennen.

Scroll naar boven