Zangweken‎ > ‎

Salon Méditerranée

Datum

14 - 22 oktober 2017 (zaterdag tot zondag)


Begeleider


Programma

De aantrekkingskracht van de Mediterannee is voor veel 19e eeuwse lied-componisten een bron van inspiratie. Een hang naar het verre onbekende is typisch één van de kenmerken van het romantisch denken. In de tweede helft van de 19e eeuw en begin 20e eeuw gaan componisten zich steeds meer manifesteren in hun eigen taal, hun eigen nationale kleur en zien we ook in de mediterrane landen een voorliefde voor authentieke sferen.
In de Europese salons is de mediterrane muze een welkome gast.

Er is repertoire te kust en te keur waar deze muze een hoofdrol in speelt. Ontdek bijvoorbeeld het Venetië van Felix Mendelssohn of Reynaldo Hahn, beleef Spanje in werken van Robert Schumann, in de salonmuziek van Pauline Viardot maar ook in de liedkunst van Manuel de Falla of ga eens op reis naar het Griekenland van Maurice Ravel.
En om Salon Méditerranée nog uitdagender te maken, horen wij jullie óók graag musiceren in een duet of vocaal ensemble naast het gekozen solo-liedrepertoire.

Tenor Joost van der Linden zal met de zangers op zoek gaan naar de juiste balans tussen interpretatie en expressie. Daarnaast zal er worden gewerkt aan diverse aspecten van de vocale techniek om zo onze intentie te kunnen dienen.

Repertoire
De deelnemers worden gevraagd om zelf minimaal 4 werken aan te leveren, waarvan minstens 1 duet, van componisten uit de 19e en begin 20e eeuw rond het thema Méditerranée.
Joost zal uit deze werken een keuze maken en de duetten verdelen onder de deelnemers, zo dat iedereen evenveel aan bod komt.
Als de aanmeldingen dat mogelijk maken dan zullen we ook ensembles doen. Daarvoor is een tenor nodig, of een bas. Voor deze stem zal gedurende enige tijd een "mannenplek" worden vrijgehouden.
 

Pianist
Els Vrolijk


Concerten
zaterdag 21 oktober 18.00 in de muziekzaal van Bastide la Guérine.
Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheden (datum en locatie) voor een concert in Nederland, nader bericht volgt.


Kosten
zang                    350 euro
verblijf/eten        550 euro


Aanmelden

Deze zangweek is open voor maximaal zes zangers met enige solo ervaring.
We streven naar een groep met een juiste kwaliteitsbalans. Soms is een stemtest daarvoor nodig.
Aanmelden kan via info@chamaretchantant.nl met vermelding van stemsoort en solo ervaring (zangles?)

Comments